Handgemaakte sieraden

Oorbellen 2e Paar -20%!

Gratis Verzending va €75 *

About

‘Elk sieraad is een herinnering aan de plek waar ik ben geweest’

Est. 2020

Fero the Label

Fero the Label gaat over avontuur, reizen, vrijheid en heel veel liefde voor de natuur. In haar huis op wielen reist sieradenontwerpster Fero samen met haar vriend, kriskras door Zuid-Europa. Al het moois wat ze onderweg tegenkomt, zie je weerspiegelt in een wisselende, unieke collectie handgemaakte designs. Minimalistisch, maar toch vrolijk en kleurrijk. De handmade items maakt ze op reis, in de camper van. ‘Zo hoop ik iedereen die mijn sieraden draagt stiekem een beetje mee te nemen op avontuur…’  

Lokaal & handgemaakt
Van elk handgemaakt Fero the Label item worden maximaal twintig exemplaren gemaakt. Wat je draagt, is dus geen massaproductie. De steentjes, schelpjes en kraaltjes waarmee Fero de sieraden maakt, koopt ze tijdens haar reizen lokaal in. ‘Zo is elk sieraad een herinnering aan de plek waar ik ben geweest.’ De bedeltjes van klei – citroentjes, maantjes, zonnetjes etc. – ontwerpt en bakt ze zelf in de oven van de camper van. Deze designs zijn uniek en geen enkel bedeltje is exact hetzelfde. Naast “handmade” zijn er ook een aantal “handpicked” items te vinden in de webshop ter aanvulling op de collecties, zoals bijvoorbeeld de 925 zilveren items.

Duurzaam
Alle materialen worden zorgvuldig uitgekozen en getest op kwaliteit. Duurzaamheid staat voorop bij Fero the Label. ‘Ik vind het belangrijk dat alle items tegen een stootje kunnen, lang meegaan en mooi blijven.’ De sieraden worden bij je thuis geleverd in stijlvolle herbruikbare katoenen zakjes en verpakt in recyclebaar papier.

Camper van shop
Mocht je zelf op reis zijn: je kunt ook ter plekke shoppen in de camper van. Wil je weten waar Fero nu is? Volg @ferothelabel op Instagram om up-to-date te blijven.

Persoonlijke service
Zit je met een vraag over een product of je bestelling? Mail gerust! Binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

Fero the Label is een kleinschalig bedrijf, met grootschalige waardering voor jouw support. BIG THANKS!

Fero la Fontaine
Est. 1998

Wie is Fero?

‘Het verlangen naar vrijheid en lekker buiten zijn, zit in mijn bloed. Ik ben opgegroeid in Maastricht. Meteen na mijn dansopleiding besloot ik op reis te gaan. Voornamelijk Azië trok mij enorm. Ik bezocht prachtige plekken in onder andere Thailand, Laos, Maleisië, en Viëtnam. In Indonesië besloot ik voor langere tijd op Bali te blijven. Elke dag zon, heerlijk eten en creatieve mensen om me heen met net zo’n liefde voor de omgeving als ik. Die tropische levensstijl beviel me zó goed! Geïnspireerd door natuur en avontuur begon ik met fotograferen en sieraden ontwerpen. Naast dansen heb ik het altijd leuk gevonden om creatief met mijn hoofd en handen bezig te zijn, te ontwerpen en dingen te maken.’

‘Met mijn vriend besloot ik onze vrije levensstijl voort te zetten. We willen graag dichtbij de natuur leven en hebben niet zoveel nodig om gelukkig te zijn. Nu reizen we met de campervan vooral door Frankrijk, Spanje en Portugal. Doordeweeks zijn we aan het werk, maar de weekenden en avonden voelen als vakantie. Hoe lekker is het als je ’s avonds kunt genieten van een prachtige zonsondergang in de bergen. Of ’s ochtends vroeg een duik kunt nemen in een azuurblauwe zee. Het is allemaal inspiratie voor de minimalistische, maar vrolijke sieraden waarmee ik jou blij hoop te maken!

Handgemaakt

Bijna al onze producten zijn handgemaakt op een duurzame manier.

Hoge Kwaliteit

Producten van hoogwaardige kwaliteit. De roestvrijstalen sieraden verkleuren niet.

Free gifts

Krijg een gratis herbruikbaar katoenen zakje bij aankoop van je favoriete sieraden.